Aktiviteter i vår verksamhet

I samverkan med NBV anordnar klubben kurser i stenslipning och silversmide. Vi har dessutom kurser i mineralogi och Paleontologi (läran om fossil)! Varje kurs består av en utflykt, som ingår i vårt ordinarie program och följs upp av två inomhusträffar. Se för övrigt under "Program"! Här nedan lite information från vår verksamhet


Nu senast var vi synliga under kulturnatten i Norrköping den 27 september. Redan vid öppningen kl. 17.00 fylldes lokalen på Repslagaregatan 11. En jämn ström av intresserade med många frågor om både slipning och kurser och utflykter. Säkert kommer flera att bli medlemmar.

Monika Andersson imponerade stort med att med stor skicklighet slå många olika skärverktyg ur en flintasten. Hon berättade också om hantverket.

 

Det fanns gott om mineral och fossil och bl. a. Roland och Synnöve hade svar på nästan alla frågor. Roland hade en lampa med ultraviolett ljus, som fick denna fluorescerande verkan på en sten som heter Franklinit.

 

 

 

Kul att många unga är intresserade.

 

 

 

Under flera år har ledningen ordnat grötfest i november. Den har blivit mycket omtyckt och ledningen skall ha stor kredit för detta. Grötfesten 2013 hölls i NBV lokaler och som vanligt inleddes den med glögg och soft godis. En intressant tipspromenad gav hjärngymnastik och som  vanligt var det några som fick pris för bästa resultat. Enligt mig så var skinkan superb och den här tidiga julmaten är nog den godaste, eftersom det som kommer efter aldrig nå upp till premiärens utsökthet.

Naturligtvis togs några bilder och de följer nedan:


Utflykt till Iversberget i Gårdeby kan rekommenderas, bild nedan

 

 

Roland och Bertil tillsammans med en del av samlingen

(Bertil stod för stor del av samlingen)

 

 

 

 

 

 

Vi har både auktioner och examineringar och till höger pågår

slipning i vår sliplokal

 

 

 

 

 Utflykter hör till varje årsprogram 

 

 

 

 

 

Från en utflykt till Bohus