Aktiviteter i vår verksamhet

 

Kurser:

Har dusom är medlem, meddelat  oss  aktuell  e-postadress och telefonnummer,  så vi kan nå dig om det blir någon ändring i programmet. Glöm inte meddela nya adressen om du flyttar!

 

Stenslipning för medlem 10 ggr 800:- alt 5 ggr 600:-.

Ej medlem 10 ggr 1300:- alt 5 ggr 900:-.

För  info/anmälan: Synnöve/Roland slipkurser  dagtid

och Agneta - slipkurs kväll.

Är du intresserad av Mineralogi resp. Geologi? För information, ring Anders.

Kursavgiften: Betalas in till nedanstående

Klubbens bankgiro: 5272 – 6304

 

 Har du, som är medlem, meddelat oss  aktuell e-postadress och mobilnr, så vi kan nå dig om det blir någon ändring i programmet.

 Glöm inte att meddela nya adressen om du flyttar.


Vi var synliga under kulturnatten i Norrköping den 27 september 2014. Redan vid öppningen kl. 17.00 fylldes lokalen på Repslagaregatan 11. En jämn ström av intresserade med många frågor om både slipning och kurser och utflykter. Säkert kommer flera att bli medlemmar.

Monika Andersson imponerade stort med att med stor skicklighet slå många olika skärverktyg ur en flintasten. Hon berättade också om hantverket.

 

Det fanns gott om mineral och fossil och bl. a. Roland och Synnöve hade svar på nästan alla frågor. Roland hade en lampa med ultraviolett ljus, som fick denna fluorescerande verkan på en sten som heter Franklinit.

 

 

 

Kul att många unga är intresserade.

 

 

 

Under flera år har ledningen ordnat grötfest i november. Den har blivit mycket omtyckt och ledningen skall ha stor kredit för detta. Grötfesten 2013 hölls i NBV lokaler och som vanligt inleddes den med glögg och soft godis. En intressant tipspromenad gav hjärngymnastik och som  vanligt var det några som fick pris för bästa resultat. Enligt mig så var skinkan superb och den här tidiga julmaten är nog den godaste, eftersom det som kommer efter aldrig nå upp till premiärens utsökthet.

Naturligtvis togs några bilder och de följer nedan:


Utflykt till Iversberget i Gårdeby kan rekommenderas, bild nedan

 

 

Roland och Bertil tillsammans med en del av samlingen

(Bertil stod för stor del av samlingen)

 

 

 

 

 

 

Vi har både auktioner och examineringar och till höger pågår

slipning i vår sliplokal

 

 

 

 

 Utflykter hör till varje årsprogram 

 

 

 

 

 

Från en utflykt till Bohus