Roliga hörnan eller underliga hörnan

SAXAT FRÅN OLIKA TIDNINGAR ELLER SOM HAR BERÄTTATS FÖR MIG          

Hon drog sitt ansikte mot ett plån och tände en eld inom mig

En läkare fick en inbjudan till middag från en fullkomligt obekant herre men läkaren blev nyfiken och gick dit.
Värden visade sig vara en ung man, som reste sig och höll tal och särskilt vände han sig till läkaren.

— Jag har er behandling att tacka för så mycket, sa han.

— Förlåt, sade läkaren, det måste vara något misstag. Ni har aldrig varit min patient?
— Nej, men min arvtant var det!

Anders hade skaffat sig en till åren kommen motorcykel med sidovagn, en Harley Davidson bestämt. Han ville briljera och bjöd in bäste vännen Frans på en provtur. Det hör till historien att Frans stammade.
De startade och Anders vred på gasen, inte för mycket men ändå, så hörde han Frans stamma fram – ök… ök... ök... Anders vred på gasen ytterligare men Frans fortsatte – ök… ök… ök. Då blev Anders lite irriterad och vred gasen i botten och sa – nu går det inte fortare så nu får du vara nöjd och då fortsatte Frans – ök… ök… öka inte så förbaskat, botten har gått ur!
 

Förr var det vanligt att gårdfarihandlare - i Västsverige kallade knallar - fick ligga över på någon av gårdarna de besökte.
Så hände det sig även denna gång att knallen frågade husbonn’ om han fick ligga över. Han fick då frågan om han ville ligga hos drängen eller hos geten.
– Jag föredrar drängen, tror jag, svarade knallen.
Han gick således in till drängen, som fick maka på sig.
Dagen efter, när han kom till brunnen för att vaska av sig, träffade han där en underbart vacker flicka med långa flätor.
– Vad heter du då, frågade han.
– Jag heter Anna men di kaller mej för geten, blev svaret, Sens moral?

Den stackars flickan hade förlorat tron på livet och stod nu på räcket på Västerbron i Stockholm och tänkte kasta sig i strömmen. Då kommer en sjöman från Långholmshållet. Han rusar fram till flickan och skriker
– Gör det inte, jag är sjöman och går på Hawaii, så följ med mig istället. Han lyckades övertala flickan och gömde henne i en livbåt under presenningen. Givetvis gick han till henne med mat och annat livsnödvändigt, såväl dag som natt.
En dag kommer kaptenen förbi och ser henne glutta ut från presenningen och han skriker – Aha, en fripassagerare, vad är du då på väg? Den förskrämda flickan svarar då – Till Hawaii. Då säger kaptenen med ett leende – Då har du kommit på fel fartyg… detta är Djurgårdsfärjan.

Harald hade gift sig med en ung flicka och träffade på sin vän Knutte. Hur kunde du, sa Knutte, få tag på en så ung flicka som 19 år och få henne att gifta sig med dig fast du är 55 år. No problem, sa Harald, jag sa till henne att jag var 89.

En Norrman sålde en, som han sa, luktfri toalett till en svensk. Svensken var inte nöjd och till Norrmannen klagade han på lukten, varpå Norrmannen frågade om hade skitit i toaletten. Ja visst hade han det. Ja men, sa Norrmannen, då är det ju skiten som luktar.