Till sist kom vi iväg till Riga igen, Ingvar, Göran T, Owe och jag. Idag är det 25 maj 2010 och det var 4 år sedan förra besöket. Många var de platser och byggnader jag missade förra gången men nu skulle jag minsann inte missa något, eller? Jo, jag var inte inne i domkyrkan men det kan jag leva med.

Fartyget Festival är inte ett önskefartyg. Det byggdes 1986 och gick på Åbo tidigare. Cinderella och Paradis är klart finare. Maten var dock av bra kvalitet och orkestern (mest flickor) var mycket bra. Solisten sjöng bl. a It's A Heartache med en mycket lik Bonnie Tyler-röst. Vi slafade trots det rätt tidigt, vilket är ovanligt för oss men det hade sina orsaker.

Jag var heltänd på att fotografera och hade tagit med mig systemkameran med zoomen 18-55 mm. Nedan ser ni resultatet. Genom att visa fler foton från samma plats efter varandra i samma ruta kanske det blir intressantare.

Många bilder är från samma platser som resan är 2006 och för att få data om dessa, se den reseskildringen först!

Fartyget lade till vid Riga hamn och inte som Cinderella gjorde, lång upp i floden Daugava, varifrån vi fick ta bussen. Först trodde vi att vi var på samma plats men bussguiderna upplyste oss om att det bara vara guidningturbussar som stod där.

Vi närmare kontroll framåt, så såg vi ju att det var ca 1,5 km fram till stadens centrum (gamla staden vid  Riflamenmonumenten (Lettiska skyttarnas monument).


Här poserar Owe i Sverigeporten
Ovan är en lockbro (d.v.s brudparen låser fast ett hänglås i broräcket) Den är bättre år 2006!

Owe och Ingvar gör affärer i bärnsten på Alberta iele

Glada blev vi när vi äntligen fick syn på Göran vid hangarerna.
Efter detta var vi hungriga och mat och öl i hangaren satt fint.

Sedan tog vi vägen till Peterkyrkan, där Owe och jag hissade oss till 77 m.
Det kan du kolla på under bildspelet nedan! Hemvägen tog vi via hamnen.

Förra gången talade jag om att jag missade de fina utsmyckningar på hus utmed Alberta iela och Elizabeths iela. Här kommer det samt flera andra bildspel

Utsmyckning på byggnader
Monument och frihetsstatyn
Centrala Marknaden, Zeppelinhangarerna
Gränderna kring Peterkyrkan
Utsikt från Peterkyrkans torn (77m)